top of page
Feet1.jpg

SPORTFYSIOTHERAPIE

Milan is gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten en sportspecifieke revalidatie. Door zijn werk de afgelopen jaren binnen verschillende topsport organisaties, heeft hij ervaring in het begeleiden van topsporters. ''Als gedreven fysiotherapeut heb ik altijd een passie gehad voor de behandeling van sporters. Wat voor een (top)sporter geldt, is ook van toepassing op mijn visie betreffende het vak fysiotherapie: ‘elke dag gebruiken om weer een stap verder te komen’.'' Topsportzorg moet voor iedereen toegankelijk zijn. Bij het SMC Tilburg wordt er met een gespecialiseerde team van diverse disciplines er voor gezorgd dat ook recreatieve sporters zo snel mogelijk weer fit zijn.

Vanuit zijn expertise in de sportrevalidatie heeft Milan korte lijnen met orthopeden en sportartsen. ''Een goede diagnose is de start van de revalidatie. Gedurende de revalidatie is het belangrijk om direct contact te kunnen hebben met specialisten indien dit noodzakelijk is.''

Bijzondere interesse en kennis op het gebied van:

​- Sportblessures

- Sportkeuring (preventief)

- Krachttrainingen/performance trainingen

''Afgelopen jaar heb ik een zware kruisband blessure opgelopen. Door Milan zijn begeleiding ben ik weer helemaal teruggekomen op mijn oude niveau'' (Yri Schalkx, vv N.I.V.O.-Sparta)

''Dankzij de adviezen van Milan en een op maat gemaakt krachtprogramma, ben ik topfit aan het nieuwe basketbalseizoen begonnen. In 2,5 maand tijd heeft het zomerprogramma van Milan geleid tot een verbetering van mijn explosiviteit en sprongkracht'' (Pim de Vries, Dutch Windmills Basketbal)

KNIE/ENKEL/VOET SPECIALIST

Expertise gebieden van Milan zijn klachten aan de onderste extremiteit (knie, enkel en de voet). ''De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in de orthopedische revalidatie met extra accent op alle klachten in en rondom de knie, enkel en voet. Hierbij heb ik steeds meer bewondering gekregen voor de werking van de voet/enkel en de grote rol die deze speelt in de gehele bewegingsketen.'' Als sportfysiotherapeut ziet Milan daarnaast veel complexe knieklachten. Dit mede omdat hij is aangesloten aan het Knienetwerk Noord-Brabant, een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) kniegerelateerde problemen.

Bijzondere interesse en kennis op het gebied van:

- Kruisband revalidatie

- Meniscus letsel

- Knie/enkel verzwikking

- Enkelfractuur

- Achillespees klachten

- Voetklachten

''Afgelopen seizoen heb ik een zware enkelblessure opgelopen. Met hulp van Milan heb ik een snelle revalidatie gehad waardoor ik op tijd fit was voor de topper tegen Leiden'' (Stefan Wessels, New Heroes Basketbal)

Stefan Wessels 2.jpg

COPYRIGHT © MILAN KLEIN FYSIOTHERAPIE EN SPORTBEGELEIDING. ALL RIGHTS RESERVED / PRIVACY

bottom of page